ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Οι δάσκαλοι της σχολήςΠροσκεκλημένοι δάσκαλοιΠιανίστες

Meow Gallery: The layout none is not available in this version.



Οι δάσκαλοι της σχολής


Αλίκη Κόντζιου-Γούσα

Aliki Gousa Photo

Γεννήθηκε στη Ροδεσία (τωρινή Ζιμπάμπουε) το 1964. Εκεί σπούδασε χορό, από 7 χρονών, στο “Jeanette School of Dancing”, όπου διδάχτηκε το αγγλικό σύστημα (Royal Academy of Dance) του κλασικού χορού και το σύστημα Martha Graham του μοντέρνου χορού. Πήρε μέρος σε χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις στο Courtald Theater του Αμτάλι (σημερινό Mutare) και συμμετείχε σε περιοδείες σ’ όλη τη Ροδεσία.

Με πηγές στην Αφρικάνικη χώρα καταγωγής της, ανέπτυξε την ταυτότητα της κίνησής της σε έναν ανώτερο κύκλο σπουδών. Στην Ελλάδα, αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού Γρηγοριάδου, ασκούμενη με την Καλίνα Μποκόεβα στο Ρώσικο σύστημα κλασικού χορού, και στα συστήματα σύγχρονου χορού Martha Graham, Eric Hawkins και Peter Goss. Σπούδασε πιάνο και αρμονία και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαρίας Κυνηγού - Φλάμπουρα παίρνοντας το δίπλωμα μουσικοκινητικής αγωγής. Στο Λονδίνο, τις Βρυξέλες και το Παρίσι έκανε κύκλο μαθημάτων και σεμιναρίων με τους: Lynn Seymore, Patricia Ruanne, Svetlana Beriossova, Molly Molloy, Dolski, Saussin, Doloris Laga, έναν κύκλο μαθημάτων στο Place Theatre του Λονδίνου, και με τον Jorge Donn στη Σχολή του Μορίς Μπεζάρ. Ήρθε σε επαφή με πολλές σχολές χορού και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Έκανε μετεκπαίδευση στο ρώσικο σύστημα μπαλέτου “Vaganova”, παρακολουθώντας έναν κύκλο εκπαίδευσης καθηγητών στη Διεθνή Ακαδημία Μπαλέτου της Βάρνας, και πήρε δίπλωμα διδασκαλίας του συστήματος και εγκεκριμένη άδεια για την Ελλάδα.

Παρακολούθησε workshops για σύγχρονο χορό, Contact Improvisation, σόλο περφόρμανς, Alexander Technique, Pilates, BodyMindCentering, contemplated movement, χορογραφία, Labanotation, κίνηση και φωνή, με τους: StevePaxton, Sara Rudner, Douglas Dunn, Lisa Nelson, Wendy Perron, Alito Alessi, Peter Martins, Ricardo Morisson, BennoVoorham, Jeromy Nelson, Κωνσταντίνο Μίχο, Shelley Senter, Cynthia Reynolds, Nin Marie Chatz, Cathrine Hossenlopp, Χριστίνα Κλεισιούνη, Λαμπρινή Κωνσταντίνου, Βίκυ Παναγιωτάκη, Κάτια Σαβράμη, Suprapto Suryodarmo, KristinLinklater, Joe Tornaben κ.λ.π.

Ήταν ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας σύγχρονου χορού Ωκυρόη της Βάσως Μπαρμπούση, από το 1988 – 2001, Πήρε μέρος σ’ όλες τις παραστάσεις της ομάδας (Άττικα, Ανάδυση, Συνομιλίες, Συμπλέγματα, Ανάεδνον, Μάρπησσα, Καλειδοσκόπιο, Τσοτόκουα, Όταν το σώμα της σιγής γοργά σαλεύει, Μετρώντας τον χρόνο, Σόλο για 3+1,και συμμετείχε στον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό σύγχρονου χορού στο Τελ Αβίβ το 1992.

Από το 1996 είναι από τα βασικά μέλη της Σχεδίας Ομάδας Χορού της Αναστασίας Λύρα. Πήρε μέρος στις παραστάσεις: Σμήνη, Νησίδες, αστερισμοί, Σχεδία, Πέντε χοροί του Μωρίς Ραβέλ, Σχεδία Πόλις - Αθήνα, Semper Dowland!, Δάφνις & Χλόη, Σχεδία Πόλις - Λονδίνο, Διδώ και Αινείας, Άτιτλο, Διήμερο αυτοσχεδιασμού με τη Sara Rudner, Διήμερο αυτοσχεδιασμού με τον Steve Paxton, Πέντε Μαργαρίτες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, το σόλο της Αυτοβιογραφικό, έχοντας τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους (Χλόη Αρχιμάγισσα, Τιτάνια).

Το καλοκαίρι του 2001 συμμετείχε στον χορό των Αμαζόνων στην Πενθεσίλεια του Kleist, σε σκηνοθεσία Peter Stein και έδωσε παραστάσεις στην Επίδαυρο και σε άλλα κλασικά θέατρα της Ευρώπης. Υπεύθυνη κίνησης στη θεατρική παράσταση Τα Δάκρυα της Κλυταιμνήστρας, σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου, με τη Θέμιδα Μπαζάκα την Αμερικανίδα Kristin Linklater και την Τουρκάλα Derma Dyrmas, στην Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, το 2005.

Συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου (Τέσσερα ντουέτα στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης, 2003, Ανάκριση, στα υπόγεια της Γερμανικής Καμαντατούρ, 2004, συμμετείχε με τα παιδιά της Σχολής της στην παράσταση Χωρίς Στίγμα, στα παλιά κτίρια του Νοσοκομείου Σωτηρία, 2005, και στην παράσταση – κινητικό διάλογο με άτομα με αναπηρίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 2007), σόλο και ζωντανός διάλογος με τη μουσικό Katerina Tsenz, 2001, Έλιξ (Σκούρα μπλε, σχεδόν μαύρη πεταλούδα, 2002 ), Παρουσία(στη διεθνή μέρα χορού, 2003), Εννεάμορφο (Ice Scream, 2005), Κειφυσά (Γυναίκα που χορεύει, 2006), Όνειρο (Πριν το χτες...μετά το σήμερα, στην Πλατφόρμα Χορού στο Μέγαρο Μουσικής, το 2008), κ.λπ. Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής για το 19ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το Contact Improvisation, στη Λέσβο και Αθήνα, το 2004 συμμετέχοντας και στην τελική παράσταση. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2008 με τη σόλο παράσταση Tu amor revolucionario, σε χορογραφία Αναστασίας Λύρα. Τελευταίες δύο παραστάσεις με την ίδια χορογράφο στο 'Μικροσκοπικό Θέατρο' στην Πλάκα ήταν το Δεκέμβριο 2013 το 'Mar del tiempo' (στην οποία πήραν μέρος και μαθητές της σχολής σε μία καλλιτεχνική εγκατάσταση) και το Μάιο 2014 το 'Τρεις χοροί κόντρα στο χρόνο'. Συνεργάστηκε επίσης με την χορογράφο Alessandra Maioletti στην παράσταση 'Sex Trafficking' που πήρε μέρος στο 'Θέατρο Εμπρός'.

Το 2003-2007 δίδαξε το μάθημα σύγχρονου χορού στους αποφοίτους επαγγελματικών σχολών για τις υποτροφίες ΙΚΥ. Επίσης, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για τον χορό στους Καλλιτεχνικούς Αγώνες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (2006) και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής σύγχρονου χορού για τους αποφοίτους των επαγγελματικών σχολών χορού που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού (2006-2007 & 2013).

Από το 1992, ίδρυσε και διευθύνει τη Σχολή Χορού.

→ Πίσω στους Δασκάλους


Βαγγέλης Λαφάρας

Vagelis Lafaras Photo

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα όπου έκανε τα πρώτα χορευτικά βήματα σε παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα. Στη Θεσσαλονίκη στη σχολή χορού JUDITH NEIL πήρε τα πρώτα μαθήματα μπαλέτου με το σύστημα της R.A.D. και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου και jazz χορού. Φοίτησε στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής χορού της Αμαλίας Στρυνοπούλου. Στην Αθήνα σπούδασε και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε και της ομάδας σύγχρονου χορού της Α.Στρυνοπούλου. Έχει συμμετάσχει επίσης σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις σε χορευτικά σχήματα θεατρικών ομάδων και Τ.V. Shows συνεργαζόμενος με καταξιωμένους χορογράφους όπως τους Γ.Φλερρύ, Φώτη και Πάνο Μεταξόπουλο, Α.Χατζή, Φ.Ευαγγελινό κ.α.

Το 1991 γίνετε μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις παραγωγές του μπαλέτου και συνεργάζεται με χορογράφους όπως τους Λ.Μασίν, Βινογκράτοφ, Ζελένσκι, Γ. Μέτση, Κασαντό κ.α.

Από το 2011 διδάσκει στη Σχολή Χορού.

→ Πίσω στους Δασκάλους


Αθηνά Κυρούση-Salvucci

Athina Photo

H Αθηνά Κυρούση-Salvucci ελληνοιταλικής καταγωγής, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Από το 2013, χορεύει σταθερά σε όλες τις παραγωγές της ομάδας χορού Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου και από το 2014 είναι μέλος της ομάδας χορού της Αναστασίας Λύρα.

Έχει χορέψει σε διάφορα θέατρα και χώρους στην Αθήνα όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Εμπρός, το Κέντρο Μελέτης και Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν κ.α.

Έχει συνεργασθεί με τον μουσικό Joe Tornabene δημιουργώντας παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, με τον μουσικούς Αντώνη Σταυρινό και Γιάννη Δεσποτάκη για το μουσικοχορευτικό αυτοσχεδιαστικό σόλο '' Χωρίς Συντηρητικά '' στο 14ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με τον μουσικό Μπάμπη Κανά για το έργο '' Blue Point '' και Γιώργο Παππουτσή με το έργο '' Spes Ultima Dea '' στο φεστιβάλ μουσικής και χορού Music in Motion 2016/2017 και ξανά με τον μουσικό Γιώργο Παππουτσή χορογραφώντας το '' Οιδιπόδειο Σέλλας '' στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πνύκα. Το 2017 συνεργάζεται με τον Romeo Castellucci για την καινούρια του παραγωγή '' Democracy in America '' στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα φεστιβάλ στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ponderosa της Γερμανίας. Το 2015 συνιδρύει την ομάδα Allopix, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία παίρνοντας μέρος στην Biennale του Μιλάνο εκπροσωπόντας τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος με το έργο ''Penduloop''.

Ως καθηγήτρια χορού,την ενδιαφέρει η χρήση και διερεύνηση διαφορετικών τεχνικών του χορού, όπως ο σύγχρονος χορός, η τεχνική Graham, το μπαλέτο και το contact improvisation. Έχει δώσει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία.

Από το 2011, ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού στην Σχολή Χορού Αλίκης Κόντζιου Γούσας με μεγάλη επιτυχία και από το 2014 είναι μέλος του Συνεργατικού Στούντιο / Λάθος Κίνηση , μιας κοινοτικής απόπειρας έρευνας της σχέσης του χορού με την κοινωνία μέσα από μαθήματα σε μετανάστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διοργανώνοντας συναυλίες, ημέρες αυτοσχεδιασμού Contact Improvisation και παραστάσεις.

Από το 2016 αρχίζει να ερευνά την κουλτούρα και την μουσική της Κάτω Ιταλίας. Η μεγάλη της αγάπη για αυτά τα ακούσματα και η παρατήρηση της θεραπευτικής διάστασης τους, την οδηγεί στην εισαγωγή στοιχείων των διάφορων χορών ταραντέλλας της Κάτω Ιταλίας στα μαθήματα του σύγχρονου χορού.

Από το 2017 τραγουδά και χορογραφεί γαι το μουσικό σχήμα Tarantesys τα μέλη του οποίου κατά κύριο λόγο προερχόνται από την Κάτω Ιταλία κάνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και Ιταλία και παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ προσφέροντας σεμινάρια χορών της Κάτω Ιταλίας.

→ Πίσω στους Δασκάλους

 

Λήδα Δουμουλιάκα

Lida Photo

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) απο το 2013 εως το 2016. Έχει χορέψει για την Hellenic Dance Company σε θέατρα όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο blackbox της ΚΣΟΤ σε ρεπερτόρια των Αkram Khan, Martha Graham, Jasmin Vardimon κ.α.

Συνεχίζει τις σπουδές της επάνω στη μουσική. Κατέχει διπλώματα στο πιάνο, καθώς ασχολείται με το παραδοσιακό τραγούδι και το κανονάκι.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, σε Ελλάδα και εξωτερικό με τους : Gabriela Carrizo, Franck Chartier, Ted Stoffer, Rakesh Sukesh, Máté Mészáros, Inaki Azpillaga, Luke Jessop, Ricardo Ambrózio, Dymitry Szypura κ.α.

Διδάσκει σύχρονο και κλασικό χορό από παιδικά τμήματα έως και τμήματα ενηλίκων.

→ Πίσω στους Δασκάλους

 

Τίνα Γουρζή

Τίνα Γουρζή
Τίνα Γουρζή

Η Τίνα Γουρζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία είχε επαφή με τη μουσική, τα αθλήματα και τον χορό. Φοίτησε για τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης όπου απέκτησε γνώσεις κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.

Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και επαγγελματικό χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου.

Από το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με τα ακροβατικά εδάφους και το 2011 με τα εναέρια ακροβατικά, εστιάζοντας κυρίως στα εναέρια ακροβατικά πανιά και στη συνέχεια στο εναέριο σκοινί, παρακολουθώντας σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με αναγνωρισμένους δασκάλους στην Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε φεστιβάλ, παραστάσεις και events σε Ελλάδα και εξωτερικό ως χορεύτρια και aerialist.

Από το 2007 συνεργάζεται με σχολές χορού και συλλόγους στην Αθήνα και διδάσκει μαθήματα σύγχρονου χορού και ακροβατικού χορού καθώς και μαθήματα ενδυνάμωσης και ευλυγισίας. Από το 2014 διδάσκει εναέρια ακροβατικά πανιά και σκοινί καθώς και σεμινάρια εναέριων ακροβατικών και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

→ Πίσω στους Δασκάλους

 


 

 



Προσκεκλημένοι δάσκαλοι


Αλέξης Φουσέκης

Alexis Photo

Ο Αλέξης Φουσέκης γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, τον στίβο και τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Σπουδάζοντας στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας , μελέτησε παράλληλα και δίδαξε τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στον χορευτικό τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. Παρακολούθησε σεμινάρια στην σχολή της Δόρας Στράτου, στο Λύκειο των Ελληνίδων και συμμετείχε ως χορευτής στους ποντιακούς συλλόγους Σέρρα και Αργοναύτες Κομνηνοί ( Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2004).

'Eχει κάνει μαθήματα jazz και modern στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού και μαθήματα κλασικού (αγγλικό σύστημα ) και σύγχρονου (limon) χορού, musical και hip hop στη σχολή της Άννας Πέτροβα.

Το 2008 παρακολουθεί μαθήματα κλασικού (vaganova σύστημα), σύγχρονου χορού (graham, limon, release, hawkins),αυτοσχεδιασμού και contact improvisation στη σχολή της Αλίκης Κόντζιου - Γούσα και περνά στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης .

Στη σχολή χορεύει στα demo των Νίκου Καλογεράκη, Πένυς Διαμαντοπούλου, Αnton Lachky, Paul Blackman και Χριστίνας Γουζέλη και αποφοιτεί με υποτροφία στη σχολή της Μartha Graham στη Νέα Υόρκη. To 2012 παρουσίαζει την πτυχιακή του χορογραφία ''Mαρία'' στο New Creators Dance Festival.

Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τους: Μαρκέλα Μανωλιάδη, Samuel Lefeuvre, Peter Jasko, Eulalia Ayguade Farro, Seol Jin Kim, Bruno Caverna, Filipa Peraltinha, Ryan Mason (Stasstheater in Kassel), DV8, Urs Stauffer, David Zambrano, Athina Vahla, Martin Lawrence, Martin Kilvady, Anton Lachky, Maya M.Carrol, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Μυρτώ Κατσίκη.

Ως performer έχει συνεργαστεί με τον Φωκά Ευαγγελινό και τον Κωνσταντίνο Ρήγο σε μουσικά βραβεία (ΜΜΑ 2008 και 2009 αντίστοιχα), την Μαριβίτα Γραμματικάκη (παιδική παράσταση ΄΄το μπλε κοχύλι΄΄), τον Pierre Tavernie (ομάδα χορού omad@nce στην παράσταση ΄΄βοή-θεια-βοή΄΄), την Μαρκέλα Μανωλιάδη (αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα με την Χάρις Αλεξίου), τον Γιώργο Χρηστάκη (χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ) και τον Ευριπίδη Λασκαρίδη (χοροθέατρο OSMOSIS).

Το 2013 συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην παράσταση ΄΄Πλούτος΄΄του Διονύση Σαββόπουλου χορογραφημένη από τον Ερμή Μαλκότση και το 2014 χορεύει στην ΄΄Αρκαδία΄΄ του Κωνσταντίνου Ρήγου πλαισιώνοντας με άλλους 11 χορευτές τη νεοσύστατη ΟΚΤΑΝΑ.

Από το 2010 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό εντατικά ή σεμιναριακά σε σχολές της Αθήνας ,της επαρχίας και του εξωτερικού.

→ Πίσω στους Δασκάλους

Αντώνης Σπορίδης

Antonis Sporidis Photo

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 2011 μέχρι το 2018 υπήρξε μέλος της οργανωτικής ομάδας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και μέλος του  διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε διάφορες ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο χορού των Αθήνων, καθώς και ως προσκεκλημένος δάσκαλος σε φεστιβάλ χορού.

Από το 2013 μαζί με τη Μαρκέλλα Μανωλιάδη υπήρξε καλλιτεχνικός συντονιστής την Hellenic Junior Dance Company που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους με πρωτοβουλία της τότε καλλιτεχνικής διευθύντριας Παυλίνας Βερέμη.

Από το 2018 ξεκίνησε την εκπαίδευση του πάνω στη μέθοδο POLESTAR PILATES® στο 1ο Polestar Comprehensive Course στην Ελλάδα.

Έχει χορέψει σε χορογραφίες των Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman (Jukstapoz dance company), σε ρεπερτοριο της Martha Graham υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου, σε χορογραφίες των Pier Magendie (KammerTanzKoop), Κατερίνα Ανδρέου, το χοροθέατρο «Ακροποδητί» (Αγγελική Σιγούρου) κ.α. Έχει συνεργαστεί ως ερμηνευτής με την Εθνική Λυρική Σκηνή για την όπερα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" - σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, στην παράσταση "Σονάτα υπό το  σεληνόφως" για το Φεστιβάλ Αθηνών - με τη σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, και με την Hellenic Dance Company στην παράσταση "Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη" στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Από το 2009 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Σχολή Χορού.

→ Πίσω στους Δασκάλους


Κώστας Τσουκαλάς

Kostas Photo

Ο Κώστας Τσουκαλάς είχε τις πρώτες του επαφές με το χορό στην ηλικία των 12 ετών, κάνοντας Breaking (Break Dance). Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης από όπου και αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2016.

Έχει δουλέψει στην Ελλάδα με τη Hellenic Dance Company, στην παράσταση “Tomorrow” που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου χόρεψε ρεπερτόριο του Άκραμ Καν (Vertical Road). Έχει λάβει μέρος στις εκθέσεις της Documenta #14 στην Αθήνα. Έπισης έχει συνεργαστεί με το Jose Agudo όπου χόρεψε το κομμάτι “Moksha” για το φεστιβάλ Dance Days Chania στην Κρήτη.

Χόρεψε για το Gerhart Hauptmann Theater, στη Γερμανία, την περίοδο 2017-2018 όπου συνεργάστηκε με καλλιτέχνες και χορογράφους όπως η Adi Salant, η Noa Zuk, ο Marko Weigert κ.ά.

Επίσης είχε παραβρεθεί στο πρώτο Summer Intensive της ομάδας του Άκραμ Καν, στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2018.

→ Πίσω στους Δασκάλους

Λίνα Ιωαννίδου

Lina Photo

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Ως το 1997 ολοκλήρωσε τα: Elementary Royal Academy of dancing, Modern theatre dance faculty, Elementary and intermediate syllabus, στη σχολή χορού της Μαργκώ Περδίκη-Αρχοντάκη. Έκανε μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού στη σχολή χορού της Αλίκης Κόντζιου-Γούσα. Το 2003 τελείωσε την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Πήρε μέρος σε σεμινάρια στην Ελλάδα, Άμστερνταμ, Βρυξέλες, για: σύγχρονο χορό, χορογραφία, Contact improvisation, Flying Low Technique, Capoeira, Body mind centering, Release technique και αφρικάνικους χορούς. Δάσκαλοί της οι: David Zambrano, Allan Herdman, Thomas Plischke, Caverna Bruno, Ricardo Morisson, Benno Voorham, Κωνσταντινος Μίχος, Χριστίνα Κλεισιούνη, Μιχάλης Ναλμπάντης, Wim Vandekeybus, Ignacio Manuel Azpillada, David Howard, Carmen Rozenstaten, Paul Estabrook, Papa Assane, Maria Mendez.

Συνεργάστηκε και πήρε μέρος στις παραστάσεις: 3ο Φεστιβάλ videodance – Δ. Στεφάνου, Αθήνα 2002, Γ. Αντωνάκος - Νεκρόπολις, 2003, με την ομάδα Παρουσία στην παγκόσμια ημέρα χορού, 2003, στο Φεστιβάλ Crousisμε το συγκρότημα Musica, 2004, στο Φεστιβάλ Sizzle-n-Grill στο Άμστερνταμ, με την ομάδα αφρικάνικων χορών Afro-Lab, 2005.

Πήρε μέρος στο 19ο Διεθνές Συνέδριο Contact Improvisation, στη Λέσβο και Αθήνα, και συμμετείχε στην τελική παράσταση στο Χοροθέατρο Ροές (Άνοιξη 2004). Συμμετείχε στην ομάδα χορού Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου, και πήρε μέρος στις παραστάσεις: Χωρίς στίγμα, Νοσοκομείο Σωτηρία, 2005, στην πλατφόρμα χορού στο Μέγαρο Μουσικής το 2005, και στα Δημήτρια - Θεσσαλονίκη, 2006. Συνεργάστηκε, και πήρε μέρος στις παραστάσεις της Σχολής χορού της Αλίκης Κόντζιου- Γούσα.

Δίδαξε σύγχρονο χορό στο Summer Camp του American Community School. Διδάσκει σύγχρονο χορό ενηλίκων και αφρικάνικους χορούς, από το 2007, στη σχολή χορού Foot-steps.

Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Αλίκης Κόντζιου - Γούσα σύγχρονο χορό στα προχωρημένα τμήματα των μεγάλων μαθητών, από το 2003 ως σήμερα, και αφρικάνικους χορούς από το 2007.

→ Πίσω στους Δασκάλους


Ελένη Αγκάιτ

Eleni Photo

Γεννήθηκε το 1990 στο Χολαργό. Το 2008 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Χολαργού και πέρασε το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης. Είναι πτυχιούχος Dance Performer του Πανεπιστημίου Roehampton του Λονδίνου και διπλωματούχος Pilates Instructor από το AF Studies & Pilates Academy. Διδάσκει χορό επαγγελματικά από το 2011.

Σε ηλικία τριών ετών γράφτηκε στη σχολή χορού της Αλίκης Κόντζιου - Γούσα, όπου διδάχθηκε το Ρωσικό Σύστημα Vaganova, για το οποίο πήρε και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Επίσης, παρακολούθησε τις τεχνικές της Martha Graham και του contact improvisation, αλλά και σειρά μαθημάτων αφρικανικών χορών. Το 2005, πήρε μέρος στην παράσταση του Κωνσταντίνου Μίχου με τίτλο "Χωρίς Στίγμα", που πραγματοποιήθηκε στα παλιά κτίρια του νοσοκομείου "Σωτηρία". Επίσης έχει πάρει μέρος σε όλες τις παραστάσεις που έχει διοργανώσει η σχολή. Στην τελευταία παράσταση της σχολής, το 2013, ήταν σημαντικό μέλος και στο backstage.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε με το σύγχρονο χορό, το improvisation, το performance, τη χορογραφία και ρεπερτόριο, ενώ παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένου και του σεμιναρίου της Μαρίας Καλλιοπούλου, της Βάσω Μπαρμπούση, της Χριστίνας Γουζέλης και του Paul Blackman.

Μέρος των σπουδών της ήταν η Ιστορία της Τέχνης, για την οποία έκανε πολλές εργασίες, όπως τη βιογραφία της Isadora Duncan, την ανάλυση έργων του Πικάσο και τη χρήση του ήχου στη χορογραφία. Η διπλωματική της εργασία, το Athens Story, ήταν μία παράσταση που αφορούσε το "Body in the city" - την επαφή δηλαδή των ανθρώπων μέσα από τις καθημερινές τους κινήσεις στην πόλη. Παρουσιάστηκε το 2011 στο Θέατρο Αλκμήνη ως μέρος της παράστασης Bodies in Action του Athens Meditterean College.

Διδάσκει στη σχολή χορού της Αλίκης Κόντζιου - Γούσα κλασσικό χορό και Pilates, ενώ ταυτοχρόνως τα τελευταία πέντε χρόνια είναι και στην γραμματειακή υποστήριξη.

→ Πίσω στους Δασκάλους

Γιώργος Βασιλόπουλος

Giorgos Vasilopoulos Photo

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει χορέψει για την Hellenic Dance Company (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) σε διάφορες παραγωγές και σε συνέργασία με προσκεκλημένους χορογράφους της ομάδας, όπως τον Αντώνη Φωνιαδάκη (Facades), την Jasmin Vardimon (Tomorrow) κ.α. Τον Ιανουάριο του 2018 συμμετείχε ώς ερμηνευτής στην παράσταση “La Création du Monde” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Από το 2017 διδάσκει σύγχρονο χορό και contact improvisation στη Σχολή Χορού της Αλίκη Κόντζιου Γούσα

→ Πίσω στους Δασκάλους


Ζάχη Βορριά

Ζάχη Βορριά

Ζάχη Βορριά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο, όπου ξεκίνησε το χορό στην ηλικία των 3 ετών στη σχολή χορού της Λίας Δημητροπούλου. Διδάχτηκε μπαλέτο (ρώσικο σύστημα Vaganova), ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό και modern jazz, καθώς επίσης παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σε διάφορα άλλα είδη, όπως character dance, latin, break dance & aerial dance. Πήρε μέρος σε όλες τις παραστάσεις της σχολής, καθώς επίσης συμμετείχε σε διαγώνισμούς χορού solo και ensemble στο Βεάκειο Θέατρο & παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής κλασικού & σύγχρονου χορού το 2007 & το 2009 στη Varna International Dance Academy.

Το 2009 πέρασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου από όπου κι αποφοίτησε το 2012. Παράλληλα με αυτό φοίτησε στο Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας, όπου πλέον παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ειδικές Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου».

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους: Δέσποινα Γρηγοριάδου, Λίζα Μπάσοβα, Μάρω Γρηγορίου (Cunningham Technique), Μαρία Τσουβαλά (Contact Improvisation), Πέρσα Σταματοπούλου (Limon–Release), Μαίρη Λεύκαρου, Μάρι Χατζημιχάλη, Κalina Βogoeva, George Elkin, Bernard Gaddis (Contemporary Ballet) & Χρυσάνθη Μπαδέκα (Videodance).

→ Πίσω στους Δασκάλους


Βερονίκη Χασάνογλου

Veroniki Photo

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε τον κλασικό χορό τεσσάρων χρόνων στη σχολή χορού Αλίκης Κοντζιου-Γουσα όπου ολοκλήρωσε το ρώσικο σύστημα Κλασικού μπαλέτου Vaganova. Το 2012 εκπαιδεύτηκε κ εξειδικεύτηκε στο PILATES, στο Nysy Studio με την Jennifer Pearlstein Reigie, τον Theο Van der Riet ,τον Eduart Botha, καθώς κ STRETCHING,FLEXIBILY,BARATER με τον Nissim Zoares. Το 2013 στην σχολή A.F studies απέκτησε διπλώματα ως εκπαιδευτής BOSU,TRX κ DANCE AEROBIC με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Ανέστη Σινωπλη .

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια oriental dance ,latin κ hip-hop συμμετέχοντας σε αγώνες κ επιδείξεις με την γυμνάστρια Βάσια Δαλαμάγκα κ την χορεύτρια oriental Samira καθώς κ μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για μικρά παιδιά με την Κατερίνα Αργυροπούλου.

Σήμερα σπουδάζει φυσικοθεραπεία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ με ειδίκευση στην κινησιολογία ανατομία κ πρώτες βοήθειες για την ενίσχυση δεξιοτήτων στην θεραπευτική.

Εργάστηκε στη Χίο ως γυμνάστρια στα γυμναστήρια MY JIM κ DYNAMIC, κάνοντας μαθήματα Pilates κ dance aerobic σε ενήλικες, και σαν δασκάλα χορού στον πολιτιστικό σύλλογο Δήμου Καλημασιας διδάσκοντας μαθήματα μοντέρνου χορού σε παιδιά από 4-17 ετων, και ως υπεύθυνη για τη διοργάνωση, τις χορογραφίες κ την επίτευξη παραστάσεων musical.

Στην Αθήνα είναι personal trainer παρέχοντας μαθήματα : pilates, bosu, trx, κυκλική προπόνηση, αερόβια γυμναστική, stretching, χορό. Επίσης οργάνωσε τις χορογραφίες hip hop αποφοιτήσης στο 2ο γυμνάσιο Χολαργού, έκανε μουσικοκινητική αγωγή στα εκπαιδευτήρια Βούλα Καλανδρη σε παιδιά 5-10 ετων. Εργάστηκε στα γυμναστήρια Yava Αγίας Παρασκευής για μαθήματα pilates κ body pumb.

Στη σχολή χορού της Αλίκης Κοντζιου-Γουσα παραδίδει μαθήματα pilates καθώς κ στη σχολή χορού Ελπίδα Μαρνερη πραγματοποιεί μαθήματα ατομικά κ ομαδικά pilates.

→ Πίσω στους Δασκάλους


Νίνα Κλαμπάνου

Νίνα Κλαμπάνου

Νίνα Κλαμπάνου

Γεννήθηκε το 1981 στο Μαρούσι Αττικής. Το 1999 αποφοίτησε από το 4ο λύκειο Αγ. Παρασκευής. Είναι απόφοιτος οικονομικών του Deree College και διπλωματούχος Power Pilates instructor. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε σύγχρονο και κλασσικό χορό (σύστημα Vaganova) στη σχολή χορού της Αλίκης Κότζιου – Γούσα απ’ όπου πήρε τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Παράλληλα, από 12 ετών ξεκίνησε να φοιτεί στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντές της, μόλις αποφοίτησε από το λύκειο, έφυγε για την Γλασκώβη της Σκωτίας όπου έζησε για τρία χρόνια και παρακολούθησε μαθήματα θεατρολογίας, ψυχολογίας, management και οικονομικών στο Glasgow University αλλά και σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές της Γλασκώβης και του Εδιμβούργου. Το 2002 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Deree College παράλληλα με τις οποίες πήρε μαθήματα κλασσικού χορού (Vaganova και RAD) και σύγχρονου με την Μαρία Γοργία αλλά και σεμιναριακά μαθήματα contact improvisation με τον Κωνσταντίνο Μίχο. Στα πλαίσια αυτών, συμμετείχε και στις παραστάσεις χορού του Deree.

Η αγάπη της για την ορθότητα της κίνησης όπως και της θεραπευτικής της διάστασης την οδήγησε στο Pilates. Διδάχθηκε την μέθοδο του Power Pilates στο Corpus Ray με την Ευγενία Παπαδοπούλου το 2007.

Εργάζεται ως Personal Pilates Instructor από το 2007 έως σήμερα.

→ Πίσω στους Δασκάλους

Mary Kate Sheehan

Mary-kate-sheehan

Mary Kate Sheehan

Η Mary-Kate Sheehan είναι Καλιφορνέζα με Ιρλανδέζικη καταγωγή, που μετακόμισε πρόσφατα στην Αθήνα.  Αναγνωρισμένη χορεύτρια σύγχρονου χορού στη Νέα Υόρκη, συμμετέχει στην ομάδα της Yvonne Rainer και στις ομάδες Keigwin Company και Sean Curran. Έχει χορογραφήσει και διδάξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.  Παράλληλα, είναι χορεύτρια και δασκάλα Ιρλανδέζικων χορών, με πολλές διακρίσεις στους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

 

 

→ Πίσω στους Δασκάλους

 


Μιχάλης Δήμου

Μιχάλης Δήμου

Μιχάλης Δήμου

Ο Μιχάλης Δήμου, σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ. Στο δεύτερο έτος της φοίτησής του, 2009-2010, γνώρισε την ενόργανη γυμναστική και την τέχνη του juggling, στα οποία και αφιερώθηκε πλήρως σε καθημερινή βάση.
Προπονήθηκε υπό την καθοδήγηση της πρώην προπονήτριας της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης γυμναστικής Όλγας Δελιάκη και επικεντρώθηκε στις ασκήσεις εδάφους.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στην κρατική σχολή τσίρκου του Κίεβου  (Kiev  Municipal Academy of Variety and Circus Arts) και μετέπειτα στη σχολή σύγχρονου τσίρκου της Πορτογαλίας INACCircus School. Έχει λάβει μέρος σε δύο summer school και ένα winter school της, παγκοσμίου φήμης, εταιρείας σύγχρονου Τσίρκο RAW ART, που εδρεύει στο Κίεβο, με προπονητές δύο από τους καλυτέρους στο juggling  παγκοσμίως, Natalia Pozdnyakova στο handbalancing, Yuriy Pozdnyakov  αλλά και TarasPozdnyakov στο art directing.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής  juggling στη Salto International Circus School στην Πορτογαλία και έχει δώσει workshops στον ίδιο τομέα σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία και Γερμανία. Επίσης υπήρξε προπονητής στο handbalancing, σε τμήματα ενηλίκων, στη σχολή εναέριων ακροβατικών AntiGravity SKG.

 

→ Πίσω στους Δασκάλους



Πιανίστες


Αμυγδαλιά Ξυνέλη

Amy Photo

Η Αμυγδαλιά Ξυνέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο βρέθηκε να σπουδάζει Μουσική και Πολιτικές Επιστήμες. Μέσα από τη μελέτη της μουσικής, διαισθάνθηκε ότι το σώμα χρειαζόταν κάποιου είδους οργάνωση και εκπαίδευση που έλειπε, προκειμένου να είναι εκφραστικό και αποτελεσματικό. Ο δρόμος της εξερεύνησης αρχίζει, με πρώτο βήμα τον σύγχρονο χορό, ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα τεχνικής Alexander.

Το 2002 ξεκίνα την τριετή σπουδή του Shiatsu στο Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre. Στη συνέχεια παρακολουθεί πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα shiatsu και εναλλακτικών θεραπειών (βελονισμό, χρωμοβελονισμό, Ρέικι, Σαμάνικο θεραπευτικό τροχό, Feldenkrais κ.α.).

Γοητευμένη από την κίνηση του σώματος στο νερό και το αποτέλεσμα της πάνω στο σύνολο του ανθρώπου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Watsu Italia και είναι αναγνωρισμένη Watsu (water- shiatsu) practitioner από την WABA. Το νερό με την σειρά του έφερε τη μελέτη της Fascia (μέθοδος Danis Bois) και του Zhineng Qigong, μαζί με την ιδέα της ρευστής κίνησης σε συνθήκες κανονικής βαρύτητας.

Σήμερα ασκώντας τις τέχνες που γνωρίζει εργάζεται ως πιανίστα συνοδός στην σχολή της Αλίκης Κόντζιου Γούσα και ως θεραπεύτρια Fascia-Shiatsu & Watsu.

→ Πίσω στους Δασκάλους

Sxoli xorou balletou

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΖΙΟΥ – ΓΟΥΣΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ. 210 65 15 870
info@dancingschool.gr
dancingschool.gr

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ


Λ. Μεσογείων 294,
Χολαργός - Αγία Παρασκευή 

copyright linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram